Cursussen 2022 

Het jaarrond worden er op Sperwershof cursus bloemschikken gegeven. In principe werken we in de kas waar ook de groenten worden gekweekt. De cursusruimte heeft wanden van glas, zodat je ook ziet wat er in de kas groeit. De ruimte biedt plaats aan max. 18 personen, als het koud is steken we de kachel aan, zodat het behagelijk is als de cursisten binnenkomen. Zodra de temperatuur het toelaat werken we in de tuin, meestal op het terras onder de linden. Betaling vindt plaats tijdens de cursus of na afloop. Bij verhindering bij minder dan twee dagen betaal je het halve cursusbedrag. Wij raden aan om een snoeischaar mee te nemen. De cursussen worden door Nelly Karsemeijer gegeven. Bij de cursusprijs is inbegrepen koffie of thee bij de aanvang en eenmaal pauze met koffie, thee en iets lekkers.

Winter  cursusprogramma

Gebonden deurkrans

Meld u aan >


We starten met de klassieke deurkrans; een mooi begin van de kerstperiode en een warm welkom voor gasten. Gebonden op een strokrans met enkel natuurlijke materialen, zoals nobilus, conifeer en cypres, bonte hulst, denne-appels, kleine rode appeltjes, gagel en een strik van rood lint. Stap voor stap en tak voor tak bouw je deze krans op, eerst het groen en dan de versieringen. Al jaren een cursus waar veel mensen naar uitkijken.

donderdag 24 november
middag 14.00 - 16.30 uur (nog 5 plaatsen)

vrijdag 25 november
ochtend 10.00 -12.30 uur VOL
middag 14.00 -16.30 uur VOL

zaterdag 26 november
ochtend 10.00 - 12.30 uur VOL
middag 14.00 - 16.30 uur VOL

vrijdag 2 december
ochtend 10.00 - 12.30 uur (nog 4 plaatsen)
middag 14.00 - 16.30 uur (nog 3 plaatsen)

EXTRA CURSUS
zaterdag 3 december
middag 14.00 - 16.30 uur

45,00 euro

Twee technieken

Meld u aan >

We starten met het stuk. Een plantschotel met oase, die wordt op gestoken met besjes, groene en rode appeltjes, div. groen en kleine denne-appels. Stuk klaar; dan pauze met koffie en koek en door naar het volgende item; de krans. Om het tempo erin te houden werken we met een kant en klare nobilus krans .Daarop komt een versiering van hulst, rode appeltjes, divers groen, denne-appels en lint. De versiering op de krans wordt gekramd. Voldaan naar huis met twee decoraties.


zaterdag 3 december
ochtend 10.00 - 12.30 uur

69,50 euro

Het ultiem rode kerststuk

Meld u aan >


Een gezellig stuk met heel veel rode materialen. Zoals ilex bessen, rode skimmia, rood lint, eucalyptus (met een kleurtje) rode appels (klein en groot), kangoeroepoten en wat katjes om het springerig te maken. En omdat het tenslotte bijna kerst is, krijgt iedereen ook een paar gouden sterren. Een overdaad aan rood. Om deze cursus niet duurder te maken dan nodig, vragen we aan elke cursist om een mooie kom, schotel of bord van thuis mee te nemen. Een schaal op een voetje is ook heel leuk. Voor de kom/schaal denken we aan een maximale diameter van 20 cm. Een schaal of bord mag groter zijn, dan blijft de rand zichtbaar. Kijk goed naar je eigen servies, oude schalen zijn ook prachtig.


Vrijdag 9 december
ochtend10.00 - 12.30 uur (nog 3 plaatsen)
middag14.00 - 16.30 uur (nog 9 plaatsen)

zaterdag 10 december
ochtend 10.00 - 12.30 uur (nog 5 plaatsen)
middag14.00 - 16.30 uur (nog 7 plaatsen)

EXTRA CURSUS
donderdag 8 december
middag 14.00 - 16.30 uur

45,00 euro

Langwerpig tafelstuk van fijne materialen

Meld u aan >


Langwerpig past mooi in de hal, op de schouw of gewoon op een tafel. We hebben een flinke ovale schaal gekocht, zodat je lekker kunt steken; dit keer niet met nobilus maar met steeneik, pistache, kaaps groen, mirthe, mimosa, buxus, gagel, varen en uiteraard bessen en appeltjes. Stapsgewijs bouw je dit stuk op met als resultaat: een mooi natuurlijk kerststuk wat met een goede verzorging lang mooi blijft. Kleine denne-appels, horen er ook bij!

Vrijdag 16 december
ochtend 10.00 - 12.30 uur (nog 2 plaatsen)
middag 14.00 - 16.30 uur (nog 2 plaatsen)

Zaterdag 17 december
ochtend 10.00 - 12.30 uur VOL
middag 14.00 - 16.30 uur (nog 9 plaatsen)

Extra cursus
donderdag 15 december
middag 14.00 - 16.30 uur

55,00 euro

Zelf rouwwerk maken

Vraag om meer informatie >Bloemen kunnen troost bieden en het kan daarom fijn en zinvol zijn om als nabestaanden met elkaar een mooi bloemstuk voor bij het afscheid te maken. Wij bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding zelf een bloemstuk te maken. Het maken neemt een dagdeel in beslag, zodat er ruimte is om te pauzeren, iets te drinken of wat dan ook. Verdere mogelijkheden lichten wij u graag persoonlijk toe.Ideeën voor groepen vanaf 10 personen

IMAG0597.jpgHigh tea

Meld u aan >

Onze high tea begint met een amuse in de vorm van een glaasje soep.
Dan volgen de sandwiches, belegd met zalm en kruidenkaas en met brie, pesto en sla. Vervolgens engadiner nusstorte en worteltaart, eigen gebakken scones met confiture en lemon curd,macarons, amandel koekjes, vers fruit en chocolaatjes.
Vanaf 10 personen, wel even reserveren. Bij de high tea serveren we 3 soorten thee van De Eenhoorn; jasmijn thee, earl grey en rooibos. Bij mooi weer zit u in de tuin op een apart terras, bij minder weer in het tuinhuis of in de kas.

29,50 euro


Bij al de cursussen geldt; neem een snoeischaar mee. 
In het cursusbedrag zijn alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen. 
Afzeggen bij minder dan twee dagen van te voren; betaalt u de helft van het bedrag. 
Parkeren bij Natuurmonumenten wordt erg gewaardeerd.
Materialen zoals omschreven. Indien niet voorradig, dan zoeken wij een goed alternatief. 

Bij aanvang van de cursus staat er koffie of thee klaar, halverwege pauzeren we nogmaals voor koffie of thee met iets lekkers.

Cursusen.png