Cursussen 2019 

Het jaarrond worden er op Sperwershof cursus bloemschikken gegeven. In principe werken we in de kas waar ook de groenten worden gekweekt. De cursusruimte heeft wanden van glas, zodat je ook ziet wat er in de kas groeit. De ruimte biedt plaats aan max. 18 personen, als het koud is steken we de kachel aan, zodat het behagelijk is als de cursisten binnenkomen. Zodra de temperatuur het toelaat werken we in de tuin, meestal op het terras onder de linden. Betaling vindt plaats tijdens de cursus of na afloop. Bij verhindering bij minder dan twee dagen betaal je het halve cursusbedrag. Wij raden aan om een snoeischaar mee te nemen. De cursussen worden afwisselend door Nelly Karsemeijer of door Ineke van Dee gegeven. Bij de cursusprijs is inbegrepen koffie of thee bij de aanvang en eenmaal pauze met koffie, thee en iets lekkers.

 

Lente

Hanging basket met viooltjes en bollen.   

Meld u aan >

Een mooie start van het komende voorjaar. Een stevige basket wordt bekleed met wilgetenen,  daarna mos en aarde en tot slot de violen en bollen. Je kunt kiezen tussen enkel blauw of blauw/ geel. Geef aan bij je opgave  welke  kleur je kiest, dan zorgen wij dat voor iedere cursist een eigen kistje met planten klaarstaat. 


Zaterdag 16  maart    aanvang 10.00 – 12.30 uur          €  35,--

Ruige lentekrans.  

Meld u aan >

Van heel veel soorten groen, snoeihout, gras, buxus, klimop, ranken en meer, binden we een stevige krans.     Mooi op een schaal met in het hart een flinke pot bollen.

Zaterdag 23 maart   aanvang 10.00  -   12.30 uur

Vrijdag   29 maart    aanvang  14.00 -  16.30 uur

35,00 euro

Paascursus

Meld u aan >

Een vrolijk, licht stuk van  mooie soorten groen, asparagus en  lentebloemen, plus kwarteleitjes, limoenen, takkenbosjes en wat lint voor de liefhebbers. Als ondergrond gebruiken we een ronde cakevorm en een kunststok waterschotel; thuis zet je het stuk op je mooiste schaal.

Zaterdag 13 april      aanvang  10.00 – 12.30 uur
Woensdag 17 april   aanvang 14.00  – 16.30 uur

 

37.50 euro

IMAG0597.jpgHigh tea

Meld u aan >

Onze high tea begint met een amuse in de vorm van een glaasje soep.
Dan volgen de sandwiches, belegd met zalm en kruidenkaas en met brie, pesto en sla. Vervolgens engadiner nusstorte en worteltaart, eigen gebakken scones met confiture en lemon curd,macarons, amandel koekjes, vers fruit en chocolaatjes.
Vanaf 10 personen, wel even reserveren. Bij de high tea serveren we 3 soorten thee van De Eenhoorn; jasmijn thee, earl grey en rooibos. Bij mooi weer zit u in de tuin op een apart terras, bij minder weer in het tuinhuis of in de kas.

27,50 euro

Een combinatie van een high tea met een korte cursus wordt veel gedaan. Je leert in diverse stappen hoe een boeket te binden, we werken met bloemen van het seizoen zodat iedereen met een stevig boeket naar huis gaat.

37,50 euro

Oogsten en plukken op Sperwershof

Meld u aan >

Onze tuin en kas staan vol bloemen, groenten, grassen en pluimen.  Vanaf mei gaan we met een klein groepje (max. 10 personen) zelf  plukken en oogsten. Het lijkt ons leuk om met elkaar te ontdekken wat je hiervan kunt maken.   Boeketten van late tulpen, of pioenrozen, kleine kruiden boeketjes , een veldboeket op basis van margrieten, of een mooie schikking op een schaal.  Een unieke gelegenheid om met elkaar te genieten van onze prachtige tuin en thuiskomen met een eigen creatie! We starten vroeg; 9.00 uur, om 10.30 uur is er koffie/thee met kaneelnotenbrood.

Een week voor aanvang krijgt je via de mail informatie  wat we gaan maken.  Vaas of schaal mee van huis?  Ja, leuk..
 

Vrijdag 10 mei  aanvang 9.00 uur   
Vrijdag  24 mei aanvang 9.00 uur
Vrijdag  7  juni aanvang 9.00 uur 
Vrijdag 5 juli aanvang 9.00 uur 
Vrijdag 19  juli aanvang 9.00 uur 

€ 25,00

Avond cursus    bloemenkrans.

Meld u aan >

Al veel jaren een succes, een heerlijke ontspannen avond waarin je leert hoe je in stappen een bloemenkrans maakt, zelf wat gaat plukken, thee/koffie met aardbeientaart krijgt geserveerd en tot slot een koel drankje. Uiteraard bieden we deze cursus aan zo rond de langste dag…


Woensdag  26 juni aanvang 19.30 uur   -  22.00 uur                      

 €  35,--


Bij al de cursussen geldt; neem een snoeischaar mee. 
In het cursusbedrag zijn alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen. 
Afzeggen bij minder dan twee dagen van te voren; betaalt u de helft van het bedrag. 
Parkeren bij Natuurmonumenten wordt erg gewaardeerd.

Bij aanvang van de cursus staat er koffie of thee klaar, halverwege pauzeren we nogmaals voor koffie of thee met iets lekkers.

Cursusen.png